محل تبلیغات شما

بعد از اظهار نظر نه چندان مثبت سه کوه نورد بزرگ لهستانی درباره "پروژه ممکن" نیرمال پورجای نپالی، که خود نیز در بین تکمیل کنندگان پروژه 14 قله بالای هشت هزار متری بودند، اینبار دو کوه نورد نامی از ایتالیا پروژه ممکن را ارزیابی کرده اند.

Simone Moro and Nirmal Purja

سیمونه مورو (Simone Moro) که با صعودهای زمستانی قلل هشت هزار متری و کارهای خارق العاده اش در هیمالیانوردی و تجربه بالای خود در بین اهالی کوه نورد در سراسر جهان یک آی بشمار می ورد، معتقد است که بیشتر کوه نوردان با صعود از مسیرهای نرمال و با دراختیار داشتن کپسول اکسیژن و طناب های ثابت گذاری شده و راهنما و صعود در هوای خوب قصد قهرمان سازی و تکمیل پروژه 14 قله را دارند و نیرمال پورجا پایانی بر این قهرمان سازی دروغین بود. 

مورو معتقد است که با تجربه وسیعی که در هیمالیانوردی دارد می تونه یک لیستی کمتر از ده نفر بسازه که با این امکانات نیرمال توان ثبت چنین رکوردی را دارند.

سیمونه همچنین با انتقاد از اونهایی که موفقیت و دستاورد نیرمال رو رد می کنند اضافه میکنه که به جای این کارها باید همه کوه نوردان سعی کنند پروژه نیرمال پورجا رو از مسیرهای نو، بدون استفاده از کپسول اکسیژن و طناب ثابت گذاری شده و در زمستان یا در قلل صعود نشده و مناطق بکر تکرار کنند.

مورو به کوه نوردان آینده توصیه می کنه که اگر قصد دارید ماجراجویی کنید وقتتان رو با صعود 14 قله هشت هزار متری هدر ندید.

او همچنین اضافه می کنه که اگر تا دیروز برای جلب توجه رسانه ها و اسپانسرها بهانه ای برای صعود 14 قله از مسیر نرمال داشتید، نیرمال پایان تر و تمیزی رو به این نمایش رقم زده است.

Reinhold Messner and Purja at Nanga Parbat Base Camp

رینهولد مسنر (Reinhold Messner) دیگر کوه نورد نامی ایتالیایی که اولین کوه نورد تکمیل کننده پروژه 14 قله در تاریخ کوه نوردی به شمار می رود در اظهار نظرش گفته که از سرعت اتمام این پروژه توسط پورجا شگفت زده شده است. او می گوید که نیرمال ظرفیت بالایی از مدیریت مالی و لجستیکی و هدایت و توان بالای بدنی را به نمایش گذاشته است.

مسنر با تایید اینکه کار نیرمال با کار کوه نوردی چون کوکوچکا قابل مقایسه نیست، اضافه می کنه که پورجا نیز قصد این رو نداشت که با این کار خودش رو بهتر از "لهستانی بزرگ" نشون بده. مسنر می گوید که نیرمال پورجا هیچوقت استفاده از کپسول اکسیژن و هلی کوپتر برای رفت و آمدهای سریع در کوهستان رو مخفی نکرده است. 

رینهولد مسنر معتقده که نیرمال پورجا به عنوان یک کوه نورد نپالی و نه به عنوان یک شرپا (نیرمال یک شرپا نبود و حتی در ارتفاعات نیز به دنیا نیامده است) نشان داد که توان هدایت اکسپدیشن های هیمالیانوردی رو همانند راهنماهای محلی آلپ در اواخر قره 19 میلادی رو به شکل مستقل دارد.

اما بر خلاف مسنر و سیمونه که نگاه مثبتی به این پروژه داشتند کریس بونینگتن (Chris Bonington) کوه نورد نامی برریتانیایی می گوید: "کاری که نیرمال انجام داده کاملا خارق العاده است اما کوه نوردی نیست. کوه نوردی واقعی اکتشاف و پیدا کردن مسیرهای نو و تکرار نشده به قله است. من این کار رو به عنوان یک اتفاق مهم نمی بینم."

استفان ونب (Stephen Venables) کوه نوردی که اورست را از مسیر نو صعود کرده نیز در اظهار نظر خود می گوید که " واقعیت اینکه او از کپسول اکسیژن استفاده کرده از موفقیت او کم می کنه. و اینکه می دونم او  از طناب ثابت نیز استفاده کرده است. اونطور که من می دونم این دقیقا یک کوه نوردی نیست. این واقعه در کتاب رکوردهای گینس ثبت خواهد شد ولی در تاریخ کوه نوردی در پاورقی به آن اشاره خواهد شد.

اما سخت ترین انتقاد رو رئیس فدراسیون کوه نوردی هندوستان آقای آمیت چوداری (Amit Chowdhuary) درباره نیرمال پورجا کرده اند و گفتند که "ما از این نوع حیله به هیچ وجه حمایت نمی کنیم. اگر شما 20 نفر در اختیار داشته باشید که شما رو حمایت کنند، البته شما هم می تونید این کار رو بکنید."

برداشت از ExplorersWeb

ارزیابی کوهنوردان بزرگ از موفقیت نیرمال پورجا

نظرات جالب سه غول لهستانی درباره پروژه ممکن و نیرمال پورجا

پورجا و مینگما سریعترین و جوان ترین در لیست 14 قله

کوه ,رو ,نیرمال ,پروژه ,نوردی ,یک ,کوه نوردی ,کوه نورد ,نیرمال پورجا ,14 قله ,کپسول اکسیژن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پرواز را به خاطر بسپار