غروب آفتاب در نانگاپاربات (تصویر از فرران لاتوره)
علیرغم تعداد اندک صعودها در قره قروم پاکستان همه تیم ها صحیح و سالم به خانه هایشان بازگشتند. در واقع صعودهای فصل تابستان در قره قروم چند هفته پیش به پایان رسیده ولی تلاش بر روی مسیری نو در جبهه جنوب غربی گاشربروم 1 این مدت زمان رو یخورده بیشتر طول داد.
در K2 امسال شاهد حضور بیش از صد نفر بودیم ولی با نامساعد بودن هوا و بهمنی که تمامی تجهیزات کمپ سه رو با خود به پایین دست جارو کرد، برای دومین سال پیاپی شاهد هیچ صعودی در این قله نبودیم.
در نانگاپاربات دو تیم کوچک مستقل در تلاش برای صعود مسیر 2000 مسنر در جبهه شمالی بودند که هوای بد باعث بازگشت این تیم از ارتفاع 7،800 متری شد. این تیم ها تصمیم گرفتند تا مسیر 1953 بول (Buhl) رو صعود کنند. چند روز بعد دو کوه نورد بلغاری که جبهه شمالی رو شروع کرده بودند به سمت جبهه کینشوفر تغییر مسیر دادند و بعد از مشکلاتی که در پیدا کردن مجرای درست برای رسیدن به قله از جبهه کینشوفر داشتند توانستند به همراه فرران لاتوره به قله نانگاپاربات برسند.
در برودپیک دو کوه نورد اسلوونیایی به نام های آلش چسن و لوکا لیندیچ در مرحله هم هموایی برای صعود گاشربروم چهار، در هفته دوم جولای به قله برودپیک رسیدند. آنها در برودپیک هیچ طنابی ثابت گذاری نکرده و هیچ کمپی برپا نکردند.
اما تیم های دیگه به این شانس در صعود برودپیک دست نیافتند. اسکار کادیاک اسپانیایی که تنها برودپیک رو از حلقه چهارده قله بالای هشت هزار متری خود کم داره دوبار اقدام به صعود این قله کرد ولی نتوانست بیشتر از ارتفاع 7،800 متری بالاتر برود.
مسیر کوه نوردان چک در جبهه جنوب غرب گاشربروم 1
در گاشربروم 1 مینگما گیالجی شرپا موفق شد در چهارم آگوست بعد از ترک کی 2 به خاطر بهمن مهیب در کمپ سه، یک تیم هشت نفره را به قله هدایت کند و با موفقیت صعود کنند. قبل از این صعود یک تیم لهستانی قصد تراورس گاشربروم ها رو داشت ولی نهایتا راهی گاشربروم یک شده بود که به دلیل نامساعد بودن هوا پیشرفتی حاصل شان نشده بود.
در همین راستا کوه نوردان اهل چک مارک و اوندرا تا ارتفاع 7،500 متری مسیر نرمال گاشربروم 1 همهوایی کرده بودند که راهی یک صعود آلپاین در جبهه جنوب غربی در 9 آگوست شدند. آنها با هوای بد مواجه شدند و بعد از چند روز منتظر ماندن در ارتفاع 7،700 متری به این نتیجه رسیدند که باید برگردند.
در گاشربروم 2 شرایط بد هوای به این معنی بود که اکثر کوه نوردان حاضر در این قله نتونستند به قله برسند ولی با این حال در تاریخ 26 جولای یک گروه هشت نفره به قله رسیدند.
مسیر صعود کوه نوردان اسلوونی به گاشربروم 4
در دیگر قلل قره قروم شاید داستان صعود گرده شمال غربی گاشربروم 4 برای چهارمین بار در تاریخ این قله توسط آلش چسن و لوکا لیندیچ از اسلوونی موفق ترین صعود این فصل به شمار بره. این دو کوه نورد قصد داشتند تا جبهه شرقی این قله رو صعود کنند ولی دریچه هوایی برای این تلاش خیلی کوتاه مدت بود و به همین خاطر این دو به سمت گرده شمال غربی رفته و در 26 جولای به قله شمالی گاشربروم 4 رسیدند.
آنطرف تر از قره قروم دو کوه نورد فرانسوی قله تریچ میر (Tirich Mir) به ارتفاع 7،708 متر را به سبک آلپاین و بدون استفاده از کپسول اکسیزن و طناب ثابت گذاری شده صعود کردند. این صعود از مسیر سال 1967 چک بود. آنها سپس قلل Dir Gol Zom به ارتفاع 6،800 متر و Ghul Laszt Zom به ارتفاع 6،600 متری را صعود کردند.
رالف دوجموویتس و نانسی هنسن در این فصل دو تلاش ناموفق بر روی قلل هفت هزار متری صعود نشده داشتند. گاشربروم 6 و پروقپا ری (Proqpa Ri). در گاشربروم 6 آنها در ارتفاع 6،400 متری توسط یک مانع سنگی بزرگ متوقف شدند ولی در پروقپا ری آنها در ارتفاع 6،300 متری به دلیل شرایط بد مسیر بازگشتند.
تلاش فلیکس و ماتیاس در موستاق تاور نیز ناموفق بود. آنها نیز از هوای بد ضربه خوردند. در حالی به ارتفاع 6000 متری در گرده جنوب شرقی رسیده بودند هوای خوب طولی نکشید که جای خود را به یک شرایط بد هوایی داد.
و نهایتا توماس هوبر آلمانی در حال بازگشت به جبهه شمالی لاتوک 1 به ارتفاع 7،145 متر می باشد. او قبلا در 5 جولای از یک سقوط 16 متری در حال اجرای یک پروژه فیلمبرداری جان سالم به در برده بود. او که قبل از سقوط خود برنامه ریزی کرده بود و اکنون بعد از ریکاوری سریع خود در فکر یک سفر کوتاه برای لذت بینهایت در اکسپدیشن پاکستان هست.
آمار نهایی قلل بالای هشت هزار متری در پاکستان:
K2: بدون صعود
نانگاپاربات: 3 صعود
گاشربروم 1: هشت صعود
برودپیک: 2 صعود
گاشربروم2: هشت صعود
منبع خبر و تصاویر: Pythom
ارزیابی کوهنوردان بزرگ از موفقیت نیرمال پورجا
صعود ,قله ,گاشربروم ,متری ,ارتفاع ,یک ,به قله ,گاشربروم 1 ,این قله ,به ارتفاع ,قره قروم
درباره این سایت